Společnost Arca Capital Slovakia, a.s. má obavy z negativních dopadů kroků skupiny Natland pro tisícovky věřitelů společnosti Arca Capital Slovakia, a.s.

Kroky skupiny Natland můžou mít dopad na soudem potvrzený restrukturalizační plán společnosti Arca Capital Slovakia,  a.s. na uspokojení více jak 6600 věřitelů. První splátku věřitelům již společnost zaplatila ve stanoveném termínu do 31.12.2022, na konci roku 2023 je splatná druhá splátka. Restrukturalizační plán počítá s konsolidací energetických aktiv a následným prodejem s maximálním výtěžkem. Společnost Natland se v rámci svého záložního práva angažuje v prodeji energetických aktiv přes tendr, který je podle společnosti Arca Capital Slovakia nastavený časově a věcně nerealisticky, proto společnost apeluje na transparentnost a spravedlivý postup při prodeji aktiv.

Zdroj:

https://www.arcacapital.com/media-servis2/tiskove-zpravy/spolocnost-arca-capital-slovakia-a-s-ma-obavy-z-negativnych-dopadov-krokov-skupiny-natland-pre-tisicky-veritelov-spolocnosti-arca-capital-slovakia-a-s-2