Oficiální stanovisko Arca Capital

Společnost Arca Capital vydala oficiální prohlášení k mediálním útokům, které poslední dny značně zesílily. A to především ze strany J&T Banky a Pavola Krůpy, zakladatele skupiny Arca. Ti nabízejí investorům Arcy odkup jejich pohledávek jako možné řešení.

Skupina Arca však poukazuje na to, že ostatní skupiny se tak snaží dostat Arcu do situace, kdy bude muset prodat své portfolio výrazně pod cenou. Vedení společnosti Arca s Rastislavem Veličem však tomuto kroku chce zabránit. Arca má své portfolio firem dobře diverzifikované v různých odvětvích a celou společnost chce znovu postavit na nohy a dostát tak všem závazkům vůči svým věřitelům.

Vše se bude odvíjet podle toho, jak se jim podaří dokončit vstup nového investora, kterému dle slov vedení Arcy nepůjde v prvé řadě o laciné skupování pohledávek vůči skupině, ale hlavně o její stabilizaci, které povede k vypořádání pohledávek vůči klientům a opětovnému růstu skupiny. Aktuální vypořádání pohledávek tak bude záviset na reorganizačním plánu a požadavků věřitelů s odhadem v rozmezí 50-100%.

Zdroj:

https://www.arcacapital.com/media-servis/tlacove-spravy/oficialne-stanovisko-skupiny-arca-capital-k-medialnym-utokom-a-k-spekulativnym-snaham-o-odkup-pohladavok-svojich-veritelov