Rockaway Blockchain Fund vybral už 12 mil. USD a hlásí další investici do startupu 1Inch

Tento fond specializující se na investice do blockchainových technologií překonal po čtvrt roce od svého založení hranici jedné desetiny své plánované hodnoty 100 mil. USD. Konkrétně fond vybral od investorů z Česka, Švýcarska i Velké Británie 12 mil. USD. Fond zaměřující se na investice do projektů, na kterých by mohl stát budoucí finanční systém, zařadila mezi své produkty také švýcarská banka Julius Baer.

Startup 1inch.exchange zakladatelů Sergeje Kunze a Antona Bukova se stal desátou zainvestovanou společností. Zařadil se tak k úspěšným projektům jako e-commerce Terra.money, nebo operační systém Solana.

1Inch si můžeme představit jako cenový srovnávač Heureka, jen místo e-shopů agreguje decentralizované měny. Uživatel si zadá pokyn na nákup kryptoměny a 1Inch vyhledá nejlepší cenu této kryptoměny napříč decentralizovanými burzami pro vypořádání pokynu. Objemy zobchodované přes tento startup rostou měsíčně o 56 %, v tuto chvíli dosahují 1,3 mld. USD.

Rockaway Blockchain Fund těží z pohybu cen kryptoměn. Ať už nám ceny kryptoměn rostou či klesají, zobchodované objemy na burzách, které má fond v portfoliu, rostou. Tím pádem rostou i tržby včetně hospodářského výsledku. Tento sektor díky seriózním partnerům začíná stále více zajímat i konzervativní investory.

Zdroj:

https://www.rockawaycapital.com/cs/2020/12/rockaway-blockchain-fund-vybral-uz-12-milionu-dolaru-a-hlasi-dalsi-investici-do-startupu-1inch/