Skupina Arca Capital žádá o zahájení nového insolvenčního řízení o povolení reorganizace své mateřské společnosti Arca Investments

Skupina bere na vědomí rozhodnutí Vrchního soudu v Praze o zastavení insolvenčního řízení zahájeného na žádost investičního fondu IFIS. Jelikož původní žádost o reorganizaci skupiny byla přiřazena k tomuto řízení, rozhodla se společnost Arca Investments, a.s. podat žádost o zahájení zcela nového řízení na základě vlastního insolvenčního návrhu.

Skupina, jenž se vlivem pandemie COVID-19 a následných restrikcí dostala do situace, kdy musela žádat o dočasnou ochranu, by ráda vyřešila situaci v České republice, protože se zde nachází místo hlavních zájmů společnosti, více než 80 % jejich věřitelů a hlavně insolvenční řízení v České republice umožní vytvořit nejlepší podmínky pro předpokládaný vstup zahraničního partnera, společnost Blantyre Capital.

V případě povolení reorganizace, jež by podle předpokladů zajistila více než 50 % návratnost pohledávek, bude mít společnost Arca Investments, a.s. 120 dní na představení reorganizačního plánu, který se bude připravovat ve spolupráci s poradci TARPAN Partners a advokátní kanceláří BADOKH.

Zdroj:

https://www.arcacapital.com/media-servis2/tiskove-zpravy/skupina-arca-capital-zada-o-zahajeni-noveho-rizeni-o-povoleni-reorganizace-sve-materske-spolecnosti-arca-investments