Jakub Havrlant pro IHNED.cz: Přesun do on-linu nebyl pro Čechy problém, Česká e-commerce je na špici. Urychleme i státní digitalizaci

Koronavirová krize je pro nás všechny velkou zkouškou, změnila nám životy a postavila nás před nové výzvy, ale také ukázala, že Česko patří v porovnání s ostatními státy našeho regionu na špici v e-commerce. Díky velké míře digitalizace a rozšíření technologií, se život v korporátní sféře nezastavil. Bylo by dobré, kdyby si z toho politici a úředníci vzali příklad a zasadili se o rychlejší digitalizaci státní sféry, aby obyvatelé mohli on-line komunikovat nejen se svým obchodem, ale také úřadem.

Během krize si nakupování on-line vyzkoušeli i lidé, kteří o tom dříve ani nepřemýšleli, včetně zákazníků starších 65 let. Výhody jsou jasné, zákazník ušetří čas a hlavně neriskuje své zdraví, ani zdraví svých nejbližších.

Nadcházející týdny teprve prověří připravenost české e-commerce, jelikož se blíží hlavní sezóna. Ve skupině Mall Group jsou již plně připravení, rozšířili sortiment, posílili Marketplace, vydávají platební Mall Pay kartu a plno dalších vychytávek, pro zlepšení chodu.

Česká e-commerce umí dokonce i pomáhat, pro nejohroženější zákazníky ve věku nad 65 let Košík.cz zadotoval ochranné pomůcky, dezinfekce, vitamíny nebo hotová jídla.

Tato krize ještě může ukázat svoji sílu, ale pokud je někdo v tomto regionu připraven, tak je to právě Česká republika.

Zdroj:

https://www.rockawaycapital.com/cs/2020/10/jakub-havrlant-pro-ihned-cz-presun-do-on-linu-nebyl-pro-cechy-problem-ceska-e-commerce-je-na-spici-urychleme-i-statni-digitalizaci/