Akcie, stavební pozemky a start-upy nabízí nejzajímavější zhodnocení

Z výsledků již 10. ročníku unikátního výzkumu českých a slovenských dolarových milionářů, který zajišťuje J&T BANKA vyplývá, že nejzajímavější zhodnocení očekávají respondenti od stavebních pozemků, zahraničních i českých akcií a start-upů.

Třetina bohatých, v ČR 32 % a v SK 38 %, označila zahraniční akcie za zajímavou investici. Napomohly tomu jarní propady i globální finanční stimuly.

Celých 28 % respondentů mezi českými dolarovými milionáři přišlo na chuť start-upům. Je vidět, že pochází z řad podnikatelů, kteří chtějí využít příležitosti být u zrodu něčeho velkého.

Přestože stojíme na prahu nové éry, první pozici v ČR s 41 % obhájily stavební pozemky, v SK je preferuje 37 %. Zemědělskou půdu preferuje přibližně pětina bohatých. Nízké úrokové sazby s neoslabující poptávkou po volných bytech, udržují na předních místech i rezidenční nemovitosti.

Nedávné kauzy včetně médií zapříčinily největší propad v žebříčku u korporátních dluhopisů, a to v ČR na 11 % a v SK na 13 %.

Dlouhodobé investování preferuje 40 % českých a více jak 50 % slovenských dolarových milionářů, kteří se převážně nenechali zviklat jarními propady na trzích a své pozice spíše navyšovali. Pouze 10 % své pozice opustilo a stáhlo se z některých trhů a investic.

Zdroj:

https://www.jtfg.com/media-servis/1182565-akcie-stavebni-pozemky-a-start-upy.html